In de tang: Erwin Lohuis

Erwin Lohuis

Naam: Erwin Lohuis
Functie bij Safetyproof: Bedrijfsleider Beveiligingstechniek
In dienst bij Safetyproof sinds: 1 oktober 2012

Erwin Lohuis

Vertel eens iets meer over jezelf:
Mijn naam is Erwin Lohuis, 33 jaar en woonachtig in het mooie Tilligte. Hier woon ik samen met mijn vrouw Ilon en hond Appert (eigenlijk Tara maar dit vind ik niet zo’n mooie naam).

Sinds wanneer werk je bij Safetyproof en in welke functie?
Vanaf 1 oktober 2012 ben ik werkzaam bij Safetyproof, theoretisch was dit nog voor de oprichting van het bedrijf. In 2012 ben ik dan ook gestart als monteur waarna ik mijzelf vrij snel heb opgeleid tot leidinggevend monteur. Hierna heb ik nog tal van posities bekleed, onder andere service- onderhoud coördinator, projectleider en uiteindelijk ben ik in mijn huidige functie als bedrijfsleider gerold.

Wat is het eerste project dat je bij is gebleven?
Om alle collega’s tevreden te houden noem ik maar het woordje ”kroonsteen” waar ik regelmatig mee word gepest. Deze pesterij komt voort uit een project in Utrecht, hier was de oude brandmeldcentrale letterlijk en figuurlijk uitgebrand. Om de klant snel te helpen hebben we meerdere brandmeldcentrales geplaatst ter vervanging van de grote bestaande kast. Omdat de oude kabels allemaal tekort waren zijn deze kabels verlengd door middel van +/- 200 kroonstenen (hele Action, Hema en Hubo opgekocht). Uiteraard was deze oplossing tijdelijk zodat er kon worden begonnen met het vervangen van het systeem. Achteraf dacht de klant hier iets anders over en heeft deze tijdelijke oplossing ondanks aandringen van ons het ongeveer 3 jaar volgehouden.

Welke situatie is je het meest bij gebleven?
Poeh dat zijn er nog wel wat in 10 jaar, maar als ik er toch één moet kiezen is dat een situatie in Oldenzaal. In een tehuis voor zelfstandig en niet zelfstandig wonende ouderen hebben wij een brandmeldinstallatie geplaatst. Tijdens de bouwvergaderingen met de brandweer en opdrachtgever werden er zorgen geuit over het feit dat de brandmeldinstallatie enkel rechtstreeks de brandweer mocht alarmeren indien deze bewoner een bepaalde status had. Door het feit dat de zelfstandig wonende bewoners ook al dementerend waren stond de opdrachtgever hier niet achter. Opdrachtgever hield dan ook voet bij stuk en zo hebben wij het ook aangebracht.

Kort na oplevering ontstond er een brand doordat er een zelfstandige bewoner een dienblad op de kookplaat had gezet. Het brandmeldsysteem heeft dit tijdig opgemerkt en de BHV en brandweer gealarmeerd. De bewoner is gered ondanks de heftige rookontwikkeling in de kamer. Na afloop ben ik ‘s avonds gebeld door de huismeester met het verzoek om het systeem even te checken. Eénmaal aangekomen waren de medewerkers nog aan het bijkomen van de gebeurtenis, toen de vraag werd gesteld wie ik was gaf ik aan dat ik het systeem heb aangebracht en geprogrammeerd. De bewuste medewerker sloeg een arm om mij heen met de boodschap dat ons systeem een leven had gered.

Wat is er zo leuk aan Safetyproof?
Dat je jezelf kunt ontwikkelen binnen ons bedrijf blijkt wel uit de groei die ik heb meegemaakt. Het volgen van opleidingen is ook zeer belangrijk en Safetyproof werkt dan ook graag mee aan de persoonlijke ontwikkeling van het personeel. Op dit moment zit ik dan ook in het laatste jaar van de HBO opleiding integrale veiligheidskunde.

Stiekem vind ik de vrijdagmiddag snack en de vrijdagmiddagborrel ook wel erg leuk, gezellig en vooral lekker. Tijdens de borrel nemen we de week door en worden er grote verhalen verteld. Volgens William hoeven deze niet waar te zijn als ze maar mooi zijn haha. Kortom we hebben een zeer hecht en gezellig team.

Waar ben je trots op?
Het feit dat we in 10 jaar een zeer trouwe en loyale klantenkring hebben opgebouwd. We ontvangen dan ook nagenoeg geen opzeggingen door onze wijze van dienstverlening. Zelf zijn wij niet zo goed in het terugblikken daar de blik voornamelijk op de toekomst ligt. Toch is het wel belangrijk om af en toe terug te kijken naar hetgeen dat is bereikt.

Heb je ook nog hobby’s?
Kijk vooral eens op de website www.deceijser.nl en je komt erachter dat ik een bierbrouwerij in mijn garage heb. Voor velen is het een droom om wakker te worden in een brouwerij, nou i’m living the dream ;).

Beveiligingstechniek
Blussing
Beheerderstaken
Advies
Beveiligingstechniek
Blussing
Beheerderstaken
Advies
Bouwkundige brandpreventie
Sprinklerinstallaties
Bouwkundige brandpreventie
Sprinklerinstallaties